Recept
« Terug naar recepten
Lasagne van Brussels Lof
PT75M
Lasagne van Brussels Lof
We kennen allemaal de lasagne met de pastavellen. In plaats van pastavellen kun je ook andere "vellen" gebruiken : bv dunne plakken aubergine, courgette, koolbladen of de dekbladen van de Brussels lof. En in de plaats van de klassieke vulling met gehakt en tomatensaus, moet je maar eens denken aan vis met groente en kaas.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne van Brussels Lof te bereiden
- Haal de Brussels lof uit elkaar in lossen dekbladen en snij de kern weg met het kontje.
- Blancheer de bladen gedurende 1 minuut in kokend water en laat vervolgens uitdruipen.
- Zet de santen op een matig vuur en los daarin op al roerend de Friese nagelkaas.
- Klop vervolgend de eieren door het santen - kaas mengsel.
- We kunnen nu beginnen met het opbouwen van de "lasagne". We verdelen de saus, witlof, aubergine, zalm, tomaat, za'atar in 3 gelijke porties.
- In een vuurvaste ovenschotel met een juiste inhoud leggen we eerst een laagje "santensaus".
- Daarop leggen we een laag witlofbladen en aubergine plakken.
- Daarop een laagje met plakjes zalm en tomaat.
- Daarover strooien we 1/3 deel van za'atar + zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.
- Dit herhalen we nog eens 2 maal. Dat geheel bedekken we met de mozzarella en de Parmezaanse kaas.
- Dit geheel gaat de oven in gedurende 30 - 40 minuten.
- Dien direct op en geef er een groene salade bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een droge witte wijn.