KookJij

Lasagne met witte asperges van Miljuschka

In de aspergetijd ga ik, nadat ik enkele van mijn klassiekers heb gemaakt, altijd weer op zoek naar nieuwe recepten. Zo kwam ik deze aspergelasagne van Miljuscka Witzenhausen tegen. Ik las in haar recept dat het enige minpuntje was dat de lasagne lastig is om aan te snijden. Dit "probleem" heb ik heel eenvoudig opgelost door de asperges na het schillen in stukjes te snijden en dan te koken. Prettige bijkomstigheid is dat je dan ook wat goedkopere asperges kunt gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Miljuschka Witzenhausen/ hier en daar wat aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne met witte asperges van Miljuschka te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de asperges, snijd ze in stukjes en kook in 5 minuten beetgaar.
  3. Smelt de boter in een pannetje, zorg dat het niet bruin wordt. Voeg de bloem toe en roer tot een papje. Laat een paar minuten op laag vuur gaar worden, voeg dan in kleine delen de melk toe tot er een gladde saus is ontstaan. Voeg nootmuskaat en de geraspte Parmezaan toe en maak indien nodig nog verder op smaak met peper en zout.
  4. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en verdeel een beetje bechamelsaus over de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op, 3 plakken ham en de helft van de asperges. Herhaal dit; bechamelsaus, lasagnevellen, ham en asperges. Dek de schaal af met nog een laag bechamelsaus en de geraspte mozzarella.
  5. Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst