Feestelijk gerecht en gemakkelijk te maken. Je kunt deze schotel heel goed voorbereiden.
Als je de schaal vlak voor het eten plm. 15 minuten in een voorverwarmde oven zet is de varkenshaas precies goed..
Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade. Maar ook allerlei groenten smaken hier goed bij.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasoesters gegratineerd met hamkaascrème
PT15M
Varkenshaasoesters gegratineerd met hamkaascrème
De kort gebakken plakken varkenshaas worden belegd met een mengsel van ham, kaas en room en gegratineerd in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasoesters gegratineerd met hamkaascrème te bereiden
- Snij de varkenshaas in mooie stukken (niet te dun). Plet ze een beetje met een mes.
- Bestrooi het vlees met zout, peper en wat bloem.
- Verhit de boter in een koekenpan en en bak het vlees aan beide zijden snel bruin.
- Leg de varkensoesters naast elkaar in een vuurvaste schaal.
- Meng de beide kazen en de hamreepjes door elkaar. Roer de mosterd, sherry of witte wijn en slagroom aan erdoor. Proef even of er nog zout of peper bij moet.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Leg op elke oester een beetje van het ham-kaasmengsel.
- Zet de schaal plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Garneer met wat peterselie.