KookJij

Lasagne van mango en mandarijn beignet met chocola

Een heerlijk lasagne van mango en mandarijn beignet met chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagne van mango en mandarijn beignet met chocola te bereiden

Laat de steranijs, het vanillestokje en kaneelstokje met de geraspte schillen 1/2 uur zachtjes trekken in de melk. Zeef de melk, voeg boter toe en breng aan de kook, meng er de gezeefde bloem door. Laat de massa op een laag vuur gaar worden. Haal de pan van het vuur en meng er een voor een de eieren door. Maak een rond plakje van deeg, leg daarop wat couverture en vouw het goed dicht, zodat de couverture volledig met deeg is bekleed. Leg de balletjes in de vriezer. Earlgrey ijs: Breng de melk aan de kook, voeg de thee toe en laat het 3 minuten van het vuur af trekken. Zeef de melkthee. Klop eierdooier en suiker wit en voeg de melk toe. Bind het geheel op 80 graden. Laat afkoelen, voeg er de losgeklopte room bij en draai er ijs van. Lasagne: Breng suikersiroop met mangopuree aan de kook, voeg agar agar toe en laat nog even doorkoken. Giet de gelei op een plateau en laat deze zo dun mogelijk uitvloeien. Laat de gelei afkoelen en steek er met een rechthoekige steker 2 plakken per persoon uit. Bewaar het restant. Schil de mandarijnen en snijd ze tussen de vliezen uit. Schil de mango's en snijd ze brunoise. Smelt de overgebleven mangogelei en meng het geheel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nick

Nick zegt:
Je vergeet de beignets te frituren in 180 graden arachideolie. Ook kan je makkelijk de lasagne opbouwen door eerst de gelatine uit te steken en vervolgens in lagen op te bouwen. (in de zelfde uitsteker)
djmagich

djmagich zegt:
Hallo Wopjan, bij Bron staat vermeld: Les Copains Culinaires, dus niet Marijke haar naam :)
wopjan

wopjan zegt:
ik dacht dat jij dit recept van de lasagna zelf had bedacht,maar het is gewoon uit het kookboek gekomen van kees helder !!!stout stout hoor om dan je eigen naam eronder te zetten