Recept
« Terug naar recepten
Lasagne van mango en mandarijn beignet met chocola
PT70M
Lasagne van mango en mandarijn beignet met chocola
Een heerlijk lasagne van mango en mandarijn beignet met chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne van mango en mandarijn beignet met chocola te bereiden
Laat de steranijs, het vanillestokje en kaneelstokje met de geraspte schillen 1/2 uur zachtjes trekken in de melk. Zeef de melk, voeg boter toe en breng aan de kook, meng er de gezeefde bloem door. Laat de massa op een laag vuur gaar worden. Haal de pan van het vuur en meng er een voor een de eieren door. Maak een rond plakje van deeg, leg daarop wat couverture en vouw het goed dicht, zodat de couverture volledig met deeg is bekleed. Leg de balletjes in de vriezer. Earlgrey ijs: Breng de melk aan de kook, voeg de thee toe en laat het 3 minuten van het vuur af trekken. Zeef de melkthee. Klop eierdooier en suiker wit en voeg de melk toe. Bind het geheel op 80 graden. Laat afkoelen, voeg er de losgeklopte room bij en draai er ijs van. Lasagne: Breng suikersiroop met mangopuree aan de kook, voeg agar agar toe en laat nog even doorkoken. Giet de gelei op een plateau en laat deze zo dun mogelijk uitvloeien. Laat de gelei afkoelen en steek er met een rechthoekige steker 2 plakken per persoon uit. Bewaar het restant. Schil de mandarijnen en snijd ze tussen de vliezen uit. Schil de mango's en snijd ze brunoise. Smelt de overgebleven mangogelei en meng het geheel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
djmagich zegt:
Nick zegt: