Recept
« Terug naar recepten
Lasange - zeer goed gevuld
PT90M
Lasange - zeer goed gevuld
Een heerlijk lasange - zeer goed gevuld recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijzelf met een knipoog naar andere recepten.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasange - zeer goed gevuld te bereiden
Doe de bevroren spinazie in een vergiet en laat ontdooien. Dit neemt wat tijd in beslag dus dat doe ik altijd 's morgens al.
Maak de gehaktsaus door de olie te verhitten in een pan met dikke bodem, rul daarin het gehakt, voeg de kleingesneden ui, knoflook toe en bak gedurende enkele minuten mee. Voeg de paprika blokjes toe en bak mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm door en door.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Kook de eieren hard, laat ze goed afkoelen en snijd ze pas in plakjes als ze verwerkt worden.
Was de courgette en snijd hier zoveel plakjes af als nodig is om een laag lasagne vellen te bedekken.
Rasp zelf de kaas of leg de zakjes klaar.
Vet een passende ovenschotel in met wat olijfolie en bedek de bodem met een laagje gehaktsaus.
Leg daarop lasagnevellen zodat de saus bedekt is.
Een laag spinazie met daarover verdeeld plakjes eieren.
Lasagnevellen.
Gehaktsaus hierover verdelen en leg er de 6 plakjes Cheddarcheese op.
Lasagnevellen.
Verdeel de courgette schijfjes en de mozzarella.
Lasagnevellen.
Laag gehaktsaus en deze bovenste laag bedekken met de geraspte Parmezaanse en extra-belegen kaas.
Plaats de schotel in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 minuten af.
Attentie:
Opletten dat de kaas niet verbrand anders afdekken met alu-folie. Doffe kant boven.
Maak de gehaktsaus door de olie te verhitten in een pan met dikke bodem, rul daarin het gehakt, voeg de kleingesneden ui, knoflook toe en bak gedurende enkele minuten mee. Voeg de paprika blokjes toe en bak mee. Voeg de pastasaus toe en verwarm door en door.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Kook de eieren hard, laat ze goed afkoelen en snijd ze pas in plakjes als ze verwerkt worden.
Was de courgette en snijd hier zoveel plakjes af als nodig is om een laag lasagne vellen te bedekken.
Rasp zelf de kaas of leg de zakjes klaar.
Vet een passende ovenschotel in met wat olijfolie en bedek de bodem met een laagje gehaktsaus.
Leg daarop lasagnevellen zodat de saus bedekt is.
Een laag spinazie met daarover verdeeld plakjes eieren.
Lasagnevellen.
Gehaktsaus hierover verdelen en leg er de 6 plakjes Cheddarcheese op.
Lasagnevellen.
Verdeel de courgette schijfjes en de mozzarella.
Lasagnevellen.
Laag gehaktsaus en deze bovenste laag bedekken met de geraspte Parmezaanse en extra-belegen kaas.
Plaats de schotel in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 minuten af.
Attentie:
Opletten dat de kaas niet verbrand anders afdekken met alu-folie. Doffe kant boven.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Het is een hele machtige schotel, een ware calorieën bom maar zo lekker dat we daar maar even niet op letten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marinda zegt:
slaatje zegt:
slaatje zegt: