Recept
« Terug naar recepten
Lauwe pastasalade met asperges en gebraden kip
PT25M
Lauwe pastasalade met asperges en gebraden kip
Een heerlijk lauwe pastasalade met asperges en gebraden kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwe pastasalade met asperges en gebraden kip te bereiden
De vinaigrette: meng in een slakom de witte wijnazijn, de mosterd, zout en peper. Doe er dan een eetlepel olijfolie bij. Zet in de koelkast.
De salade: maak de pasta klaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat uitlekken. Zet opzij.
Verhit ½ eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak daarin de asperges gedurende 7 minuten. Doe er zout en peper op. Zet opzij.
Smeer de kippenlapjes in met de resterende olijfolie. Doe er zout en peper op. Gril 2 minuten aan elke zijde.
Meng in een slakom de pasta met de vinaigrette. Doe daarbij de asperges, de ui, de basilicumblaadjes, de bieslook, de schil en het sap van de citroen. Controleer of het voldoende gekruid is.
Verdeel over de borden samen met de kip.
De salade: maak de pasta klaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat uitlekken. Zet opzij.
Verhit ½ eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak daarin de asperges gedurende 7 minuten. Doe er zout en peper op. Zet opzij.
Smeer de kippenlapjes in met de resterende olijfolie. Doe er zout en peper op. Gril 2 minuten aan elke zijde.
Meng in een slakom de pasta met de vinaigrette. Doe daarbij de asperges, de ui, de basilicumblaadjes, de bieslook, de schil en het sap van de citroen. Controleer of het voldoende gekruid is.
Verdeel over de borden samen met de kip.