Recept
« Terug naar recepten
Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie
PT25M
Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie
Een heerlijk lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie te bereiden
Snijd de roodbaarsfilets in dunne plakjes. Stel de visfilets terug samen op een beboterde en lichtjes gezouten plaat. De vis met boter insmeren en een 3-tal minuten in een voorverwarmde oven (150°C) plaatsen.
Meng het vruchtensap, de zeevruchtenbouillon, de sojasaus en de basilicumolie. Kruid met peper en zout en meng de vruchtenblokjes eronder.
Dresseer de plakjes roodbaars in het midden van het bord. Lepel de saus over de vis en laat een 5-tal minuten marineren.
Bak de inktvisjes kort aan in olijfolie (1 minuut aan elke kant) en schik ze op het bord. Leg de zeekralen erbij en versier met groene kruiden.
Meng het vruchtensap, de zeevruchtenbouillon, de sojasaus en de basilicumolie. Kruid met peper en zout en meng de vruchtenblokjes eronder.
Dresseer de plakjes roodbaars in het midden van het bord. Lepel de saus over de vis en laat een 5-tal minuten marineren.
Bak de inktvisjes kort aan in olijfolie (1 minuut aan elke kant) en schik ze op het bord. Leg de zeekralen erbij en versier met groene kruiden.