Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme carpaccio van gerookte eendenborstfilet
PT45M
Lauwwarme carpaccio van gerookte eendenborstfilet
Een heerlijk lauwwarme carpaccio van gerookte eendenborstfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme carpaccio van gerookte eendenborstfilet te bereiden
SAUS:
Laat in een steelpan de helft van de boter smelten.
Doe er de sjalotten in.
Laat ze zweten tot ze zacht zijn.
Voeg dan de champignons en cranberry's of zwarte bessen toe en laat het geheel 3-4 min. zachtjes oken.
Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met eenderde inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat 25 min. sudderen, waarbij u zo nodig het oppervlak afschuimt.
Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus tot slot op smaak met zout en peper.
FILETS:
De filets op de vetkant in de pan warmen.
Dan van het vet ontdoen en in zeer dunne plakjes snijden.
Op een bedje van sla schikken en de saus eromheen napperen.
Laat in een steelpan de helft van de boter smelten.
Doe er de sjalotten in.
Laat ze zweten tot ze zacht zijn.
Voeg dan de champignons en cranberry's of zwarte bessen toe en laat het geheel 3-4 min. zachtjes oken.
Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met eenderde inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat 25 min. sudderen, waarbij u zo nodig het oppervlak afschuimt.
Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus tot slot op smaak met zout en peper.
FILETS:
De filets op de vetkant in de pan warmen.
Dan van het vet ontdoen en in zeer dunne plakjes snijden.
Op een bedje van sla schikken en de saus eromheen napperen.
bertal zegt:
m.v.g. Bert Allers