Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade van jong konijnenrugfilets
PT45M
Lauwwarme salade van jong konijnenrugfilets
Een heerlijk lauwwarme salade van jong konijnenrugfilets recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade van jong konijnenrugfilets te bereiden
Bereiding:
Snipper de sjalotten fijn en voeg de rode wijnazijn en vleesfond toe.
Laat alles goed inkoken.
Zeef het mengsel en voeg er 0,75 dl Hoegaarden aan toe en breng dit opnieuw aan de kook.
Haal de pan na het inkoken van het vuur en laat volledig afkoelen.
Bak de reepjes gerookt spek krokant in de pan met wat boter.
Verwijder het spek, kruid de filets met peper en zout en laat ze bruin kleuren in het overgebleven vet.
Na ht bruin kleuren het vuur zachter draaien en rustig laten garen.
Werk de mosterd op met het ingekookte vocht.
Giet straalsgewijs de zonnebloemolie en meng goed door elkaar zodat een gladde massa ontstaat.
Was de diverse soorten sla in ijskoud water en meng deze door elkaar.
Garneren:
Drapeer de sla op een groot bord, haal de konijenrugfilets uit de pan en snijd deze in mooie gelijke plakjes.
Leg ze boven op de sla en strooi rond de filet de gebakken spekreepjes.
Lepel wat dressing over het geheel en serveer.
Snipper de sjalotten fijn en voeg de rode wijnazijn en vleesfond toe.
Laat alles goed inkoken.
Zeef het mengsel en voeg er 0,75 dl Hoegaarden aan toe en breng dit opnieuw aan de kook.
Haal de pan na het inkoken van het vuur en laat volledig afkoelen.
Bak de reepjes gerookt spek krokant in de pan met wat boter.
Verwijder het spek, kruid de filets met peper en zout en laat ze bruin kleuren in het overgebleven vet.
Na ht bruin kleuren het vuur zachter draaien en rustig laten garen.
Werk de mosterd op met het ingekookte vocht.
Giet straalsgewijs de zonnebloemolie en meng goed door elkaar zodat een gladde massa ontstaat.
Was de diverse soorten sla in ijskoud water en meng deze door elkaar.
Garneren:
Drapeer de sla op een groot bord, haal de konijenrugfilets uit de pan en snijd deze in mooie gelijke plakjes.
Leg ze boven op de sla en strooi rond de filet de gebakken spekreepjes.
Lepel wat dressing over het geheel en serveer.