Recept
« Terug naar recepten
Lauwwarme salade van venkel en sperziebonen
PT15M
Lauwwarme salade van venkel en sperziebonen
Een heerlijk lauwwarme salade van venkel en sperziebonen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
toprecepten.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lauwwarme salade van venkel en sperziebonen te bereiden
Het grootste deel van het venkelgroen zeer fijn hakken.
In een kommetje de azijn, olie, wat peper en zout en de koude bouillon door elkaar kloppen.
Het fijngehakte venkelgroen door de dressing roeren.
De kom tot gebruik in de koelkast zetten en de boontjes schoonmaken.
In een pan met kokend water, wat zout, bonenkruid en de boontjes in circa 10 minuten bijna gaar maar nog knapperig koken.
Intussen de ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.
In een vergiet de boontjes even met koud water afspoelen en dan droogdeppen.
In een kom de nog warme boontjes doen en de uiringen en de dressing erdoor scheppen.
De salade met de rest van het venkelgroen garneren en direct serveren.
In een kommetje de azijn, olie, wat peper en zout en de koude bouillon door elkaar kloppen.
Het fijngehakte venkelgroen door de dressing roeren.
De kom tot gebruik in de koelkast zetten en de boontjes schoonmaken.
In een pan met kokend water, wat zout, bonenkruid en de boontjes in circa 10 minuten bijna gaar maar nog knapperig koken.
Intussen de ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.
In een vergiet de boontjes even met koud water afspoelen en dan droogdeppen.
In een kom de nog warme boontjes doen en de uiringen en de dressing erdoor scheppen.
De salade met de rest van het venkelgroen garneren en direct serveren.
Lia Olthof zegt: