Recept
« Terug naar recepten
Le nougat glacé aux fruits confits, sauce à l'oran
PT60M
Le nougat glacé aux fruits confits, sauce à l'oran
Een heerlijk le nougat glacé aux fruits confits, sauce à l'oran recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Le nougat glacé aux fruits confits, sauce à l'oran te bereiden
Snij het geconfijte fruit in kleine blokjes en hak de notenmelange fijn.
Klop de room stevig op met de helft van de poedersuiker. Bewaar in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf en zeef de overige poedersuiker erover. Spatel de suiker door de eiwitten. Voeg fruit, noten en likeur toe en meng grondig met een spatel. (Houd een spuitzakje geslagen room achter.) Voeg de rest van de room toe een het eiwit en spatel nogmaals. Verdeel de noga over vormpjes en laat opstijven in de diepvriezer.
Bittere-sinaasappelsaus
Pers de sinaasappels uit en laat het sap inkoken met de suiker en honing. Kook tot de helft in. Neem de pan van het vuur en voeg de room en Grand Marnier toe. Laat nog wat verder afkoelen en voeg onder voortdurend roeren de boter toe. Laat koud worden.
Schil sinaasappel en pompelmoes en wip de partjes eruit.
Presentatie
Schenk aan de rand van het bord een plasje saus. Decoreer dat met de achtergehouden slagroom in een slingervorm; maak af door daar weer een streepje door te trekken met een prikkertje. Haal de noga uit de vormpjes, leg die in het midden. Decoreer met fruit en muntblaadje.
Klop de room stevig op met de helft van de poedersuiker. Bewaar in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf en zeef de overige poedersuiker erover. Spatel de suiker door de eiwitten. Voeg fruit, noten en likeur toe en meng grondig met een spatel. (Houd een spuitzakje geslagen room achter.) Voeg de rest van de room toe een het eiwit en spatel nogmaals. Verdeel de noga over vormpjes en laat opstijven in de diepvriezer.
Bittere-sinaasappelsaus
Pers de sinaasappels uit en laat het sap inkoken met de suiker en honing. Kook tot de helft in. Neem de pan van het vuur en voeg de room en Grand Marnier toe. Laat nog wat verder afkoelen en voeg onder voortdurend roeren de boter toe. Laat koud worden.
Schil sinaasappel en pompelmoes en wip de partjes eruit.
Presentatie
Schenk aan de rand van het bord een plasje saus. Decoreer dat met de achtergehouden slagroom in een slingervorm; maak af door daar weer een streepje door te trekken met een prikkertje. Haal de noga uit de vormpjes, leg die in het midden. Decoreer met fruit en muntblaadje.