KookJij

Saus : Safraan - sinaasappelsausje

Een heerlijk saus : safraan - sinaasappelsausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Saus : Safraan - sinaasappelsausje te bereiden

Witloof fijn snijden.
Venkel fijn snijden.
Tomaat ontpitten en in kleine blokjes snijden.
Stoof het witloof en venkel aan in boter , kruiden en de honing , uitgeperste appelsien toevoegen vervolgens de room en saffraan .Laat op een zacht vuur sudderen niet laten koken . Als laatste de tomaten blokjes er onder roeren . Serveer zeer warm . Deze saus werd geserveerd bij vis .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Haha! Was een reactie ook van een Hilde uit Belgie, maar even niet nagedacht;-)
Jij reageert ook niet onder de naam van Hilde.
Het was overuren draaien met het recept oliebollen;);)
Groetjes vanuit Amersfoort!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Anna , Denk dat er ergens iets niet klopt...was het maar waar naar de kust , heb dolle werkende feestdagen achter de rug .Blijkbaar in Nederland wel een succes de oliebollen...zeker te zien op de reacties .Zou zeggen laat ze smaken . Groetjes van ons 3 :);):p
Anna

Anna zegt:
Ha Hilde,
Ik had je al gemist, ik las bij de reacties dat je naar de kust bent geweest ;) Lekker oliebollen gebakken, vandaag!
Een heel mooi en gezond 2010!!
Groetjes,
Anna.