Recept
« Terug naar recepten
Leeuwenpizza'tjes
PT45M
Leeuwenpizza'tjes
Een heerlijk leeuwenpizza'tjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Afbeelding op internet gevonden, recept er zelf bij bedacht.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Leeuwenpizza'tjes te bereiden
-Bereid het pizzadeeg voor 1 pizza volgens de aanwijzing op de verpakking.
-Maak er rondjes van maar bewaar een beetje deeg voor de oortjes.
-Maak driehoekjes van deeg en plak ze met wat water op de rondjes als oortjes.
-Bestrijk de rondjes ruim met de gezeefde tomaten.
-Verdeel de hamblokjes erover.
-Snijd de mozzarella in plakjes en leg een plakje op ieder rondje.
-Snijd de olijven in dunne plakjes en leg 2 plakjes als oogjes op de pizza'tjes.
-Snij de overige plakjes olijven doormidden en leg deze neer als neus.
-Maak met de ketchup de mond. (zie afbeelding).
-Snij van de plak kaas hele dunne reepjes en gebruik deze als snorharen.
-Bestrooi het geheel met een beetje oregano.
-Bak de pizza'tjes in een voorverwarmde oven van 180C voor ongeveer 20 minuutjes tot de kaas gesmolten is en het deeg goudbruin.
-Maak er rondjes van maar bewaar een beetje deeg voor de oortjes.
-Maak driehoekjes van deeg en plak ze met wat water op de rondjes als oortjes.
-Bestrijk de rondjes ruim met de gezeefde tomaten.
-Verdeel de hamblokjes erover.
-Snijd de mozzarella in plakjes en leg een plakje op ieder rondje.
-Snijd de olijven in dunne plakjes en leg 2 plakjes als oogjes op de pizza'tjes.
-Snij de overige plakjes olijven doormidden en leg deze neer als neus.
-Maak met de ketchup de mond. (zie afbeelding).
-Snij van de plak kaas hele dunne reepjes en gebruik deze als snorharen.
-Bestrooi het geheel met een beetje oregano.
-Bak de pizza'tjes in een voorverwarmde oven van 180C voor ongeveer 20 minuutjes tot de kaas gesmolten is en het deeg goudbruin.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Je kan natuurlijk ingrediënten gebruiken naar smaak, zolang je er maar voor zorgt dat de plak mozzarella bovenop ligt!