KookJij

Lekker wokken!!!!!

Een heerlijk lekker wokken!!!!! recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: van mezelf
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lekker wokken!!!!! te bereiden

Zet een pan koud water op hoog vuur (voor de rijst).
Snijd de speklapjes in stukjes, doe ze in een schaal.
Flink wat scheuten olie en ketjap er over.
Paar snufjes knoflookpoeder en peper erover, ± 8 min laten marineren.
Ondertussen kun je vast de paprika`s wassen en in grove stukjes snijden.
De peultjes wassen en door de helft snijden.
De oesterzwammen schoonmaken met een borsteltje en in vieren snijden.
De courgette wassen en in grove stukjes snijden.
De rijst kan in de pan ( evt een beetje zout erop).
Het gemarineerde vlees kan in de wok, bakken op halfhoog vuur.
Als het vlees goed gaar is, kun je de rest van de groenten erbij doen.
Ook deze bak je op halfhoog vuur (goed doorroeren).
Als laatste doe je de taugé erbij ( wordt snel gaar).
Giet de rijst af en klaar!!!

Mijn kookverhaal (Esther Hermsen)

Het is hardstikke leuk om te wokken, en het voordeel is: je kunt alles lekker vers bereiden!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ess1

Ess1 zegt:
:) Super!!
boomer

boomer zegt:
Ps, een beetje sambal heb ik er nog door gedaan. Vonden wij lekker voor nog een beetje extra pit. Maar ja, dat is persoonlijk. Voor de rest, super lekker hoor, gr. Tineke
boomer

boomer zegt:
Nou, we hebben gesmuld hoor! De volgende keer maak ik wat meer, want mijn mannen (3) bleven eten. Hartstikke bedankt, Tineke:D:D:D
Ess1

Ess1 zegt:
Succes Tineke!!:D Laat je weten wat je ervan vond??
boomer

boomer zegt:
Gôh, dit lijkt me lekker zeg! Ga het vanavond gelijk proberen!:D:D:D gr. Tineke
margriet

margriet zegt:
Ik wok al weer een paar jaar en zeker drie keer per week . Ik gebruik gewoon de groente die ik lekker vind soms met kip andere keer met vis. Heerlijk.