Recept
« Terug naar recepten
Lekker wokken!!!!!
PT20M
Lekker wokken!!!!!
Een heerlijk lekker wokken!!!!! recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Hermsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Japan
Bron:
van mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lekker wokken!!!!! te bereiden
Zet een pan koud water op hoog vuur (voor de rijst).
Snijd de speklapjes in stukjes, doe ze in een schaal.
Flink wat scheuten olie en ketjap er over.
Paar snufjes knoflookpoeder en peper erover, ± 8 min laten marineren.
Ondertussen kun je vast de paprika`s wassen en in grove stukjes snijden.
De peultjes wassen en door de helft snijden.
De oesterzwammen schoonmaken met een borsteltje en in vieren snijden.
De courgette wassen en in grove stukjes snijden.
De rijst kan in de pan ( evt een beetje zout erop).
Het gemarineerde vlees kan in de wok, bakken op halfhoog vuur.
Als het vlees goed gaar is, kun je de rest van de groenten erbij doen.
Ook deze bak je op halfhoog vuur (goed doorroeren).
Als laatste doe je de taugé erbij ( wordt snel gaar).
Giet de rijst af en klaar!!!
Snijd de speklapjes in stukjes, doe ze in een schaal.
Flink wat scheuten olie en ketjap er over.
Paar snufjes knoflookpoeder en peper erover, ± 8 min laten marineren.
Ondertussen kun je vast de paprika`s wassen en in grove stukjes snijden.
De peultjes wassen en door de helft snijden.
De oesterzwammen schoonmaken met een borsteltje en in vieren snijden.
De courgette wassen en in grove stukjes snijden.
De rijst kan in de pan ( evt een beetje zout erop).
Het gemarineerde vlees kan in de wok, bakken op halfhoog vuur.
Als het vlees goed gaar is, kun je de rest van de groenten erbij doen.
Ook deze bak je op halfhoog vuur (goed doorroeren).
Als laatste doe je de taugé erbij ( wordt snel gaar).
Giet de rijst af en klaar!!!
Mijn kookverhaal (Esther Hermsen)
Het is hardstikke leuk om te wokken, en het voordeel is: je kunt alles lekker vers bereiden!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
boomer zegt:
boomer zegt:
Ess1 zegt: