Recept
« Terug naar recepten
Ang sio hie (kabeljauw met een zoetzure groentensaus)
PT20M
Ang sio hie (kabeljauw met een zoetzure groentensaus)
Dit recept heb ik al heel veel jaren in mijn eigen knipselkookboek staan. Het trok me altijd al aan, maar het kwam er niet van. Tot gisteravond. Ik had alles in huis, dus eindelijk. Het was in één woord: VERRUKKELIJK! De saus combineerde uitstekend
met de kabeljauw. Wij hebben gesmuld van dit lekkere gerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
krantenknipsel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ang sio hie (kabeljauw met een zoetzure groentensaus) te bereiden
- Breng de suiker met 1 eetlepel water aan de kook in een pan (koekenpan) met dikke bodem. Laat de suiker langzaam goudbruin worden. Schenk de azijn en het water er voorzichtig bij en breng het geheel al roerend aan de kook (is de suiker hard geworden: smelt weer bij het koken). Los de suiker volledig op.
- Voeg de wortel, prei, Spaanse peper en gember bij de saus. Laat even pruttelen. Voeg dan de paprikareepjes toe. Bind de saus met de maïzena. Maak de saus op smaak met peper, zout en ketjap.
- Wrijf de vis in met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak de vis gaar en goudbruin in olie. Laat goed uitlekken.
- Verdeel de saus over de vis.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk met rijst en een zoetzure komkommersalade.