Recept
« Terug naar recepten
Lekkere Egels
PT20M
Lekkere Egels
Een heerlijk lekkere egels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lekkere Egels te bereiden
Breng de suiker met 300ml water aan de kook. Laat de suiker al roerend oplossen.
Voeg het citroensap toe aan het suikerwater.
Schil de peren en halveer ze. Verwijder de klokhuizen.
Laat de 4 peerhelften in het suikerwater tegen de kook aan in ca. 3 minuten gaar worden. Ze moeten stevig blijven. Haal de peerhelften uit het suikerwater en laat ze afkoelen.
Steek, voor de stekels van de egels, de bolle kanten van de peer vol met het amandelschaafsel. Laat, voor de gezichtjes van de egels, de punten van de peer vrij.
Maak met de rozijnen oogjes.
Laat de chocolade met de slagroom op een laag vuur smelten.
Schenk de chocolade op een schaal en zet de egels erop.
Voeg het citroensap toe aan het suikerwater.
Schil de peren en halveer ze. Verwijder de klokhuizen.
Laat de 4 peerhelften in het suikerwater tegen de kook aan in ca. 3 minuten gaar worden. Ze moeten stevig blijven. Haal de peerhelften uit het suikerwater en laat ze afkoelen.
Steek, voor de stekels van de egels, de bolle kanten van de peer vol met het amandelschaafsel. Laat, voor de gezichtjes van de egels, de punten van de peer vrij.
Maak met de rozijnen oogjes.
Laat de chocolade met de slagroom op een laag vuur smelten.
Schenk de chocolade op een schaal en zet de egels erop.
lotty zegt: