Recept
« Terug naar recepten
Lemon curd
PT40M
Lemon curd
Een heerlijk lemon curd recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
50
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
engels kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lemon curd te bereiden
Dit recept hoort thuis in de Britse traditie van breakfast of afternoon tea. Het is ook heerlijk op cake en wit brood. In de winkels vindt u de commerciële lemon curd, zonder ei, maar met technologische bindmiddelen. Dit recept is voor een echte traditionele curd!
Smelt de boter zachtjes met de suiker au bain marie. Rasp de citroenschil maar zorg ervoor dat er geen wit mee komt. Pers de citroenen uit. Voeg langzaam de schil en het sap bij de boter en de suiker.
Klop de eieren en doe ze er al roerend langzaam bij zodat alle ingrediënten worden opgenomen. Zachtjes laten koken zodat het mengsel dik en glad wordt. Laat u niet verleiden het gas hoger te zetten wanneer het niet snel genoeg dik wordt. Het geheim van dit recept is geduld en rustig roeren.
Schep de curd voorzichtig in een (van te voren uitgekookte) jampot en sluit goed af. De curd is nu klaar voor gebruik. Bewaren in de koelkast. De curd binnen een maand consumeren.
Variatie: u kunt ook wat advocaat aan de curd toevoegen tijdens het koken voor een andere smaakervaring.
Smelt de boter zachtjes met de suiker au bain marie. Rasp de citroenschil maar zorg ervoor dat er geen wit mee komt. Pers de citroenen uit. Voeg langzaam de schil en het sap bij de boter en de suiker.
Klop de eieren en doe ze er al roerend langzaam bij zodat alle ingrediënten worden opgenomen. Zachtjes laten koken zodat het mengsel dik en glad wordt. Laat u niet verleiden het gas hoger te zetten wanneer het niet snel genoeg dik wordt. Het geheim van dit recept is geduld en rustig roeren.
Schep de curd voorzichtig in een (van te voren uitgekookte) jampot en sluit goed af. De curd is nu klaar voor gebruik. Bewaren in de koelkast. De curd binnen een maand consumeren.
Variatie: u kunt ook wat advocaat aan de curd toevoegen tijdens het koken voor een andere smaakervaring.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Boris zegt:
Lot zegt:
Lieke2 zegt:
Het is juist wel belangrijk dat je het au bain mairie doet want anders verbrandt het, en dat ligt echt niet aan hoe duur een pan is hoor;)
tinezzz zegt:
M.Blokzijl zegt:
nanon zegt:
Ida zegt:
Roelof Ligthart zegt:
tjalle zegt:
Nikky zegt:
Op een elektrisch of vitro+keramisch fornuis hoef je niet eens het au bain-marie te doen. Het vuur stond dan ook niet hoger dan 4.
De orange curd heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar het recept lijkt erg op de lemon, dus zal dit geen enkel probleem vormen om die te maken.
2 Medium sinaasappelen (de zest en sap)
1 Medium citroen (de zest en sap)
225 Gram bastard suiker
225 Gram roomboter
3 eieren