Recept
« Terug naar recepten
Lemon Posset
PT2M
Lemon Posset
Een heerlijk lemon posset recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hubertina van den Enden-Olsthoorn
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
2-4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Hanneke Vreugedenhil
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lemon Posset te bereiden
Room met suiker al roerend aan de kook brengen.
Op laag vuur nog 2 minuutjes zachtjes laten koken.
Van het vuur af ietsje laten afkoelen, dan het citroensap erdoor roeren.
In kleine glaasjes gieten en minimaal 6 uur op laten stijven in de koelkast.
Op laag vuur nog 2 minuutjes zachtjes laten koken.
Van het vuur af ietsje laten afkoelen, dan het citroensap erdoor roeren.
In kleine glaasjes gieten en minimaal 6 uur op laten stijven in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Hubertina van den Enden-Olsthoorn)
Je kunt het zo serveren. Maar ik doe er meestal een laagje gepureerde frambozen over vlak voor serveren, zodat het er niet in zakt. En soms een klein schaaltje met frambozen ernaast, staat erg mooi en is ook lekker en....gezond.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Thea Tibboel zegt:
hubertina zegt:
Sinasappel gaat niet.Niet zuur genoeg om de room dik te laten worden. Het is iedere keer weer spannend om te ervaren dat de room dikker wordt zodra je citroen toevoegt.
Geniet van dit heerlijke toetje!!
lekkerbekske zegt:
lekkerbekske zegt:
lekkerbekske zegt:
Bedankt voor die tip.