KookJij

Lemon-syrup loaf cake

Een heerlijk lemon-syrup loaf cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: N. Lawson - How to be a domestic goddess
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lemon-syrup loaf cake te bereiden

Cake:
Verwarm de oven voor op 180 C/ gasstand 4.
Beboter je bakblik goed.
Mix de boter en suiker tot een creme, voeg de eieren, citroenzest toe en mix goed door.
Voeg de bloem en zout voorzichtig toe, mix goed door en voeg dan de melk toe.
Bak de cake 45 minuten in het beboterde bakblik of tot de sateprikker er schoon uitkomt.

Siroop:
Doe het citroensap en de suiker in een sauspannetje en verwarm voorzichtig tot de suiker ' dissolves'.
Zodra de cake uit de oven komt, prik gaatjes in de cake en giet de siroop erover.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze uit het bakblik haalt.

Glazuur:
Roer citroensap en suiker goed doorlekaar tot een zachte, witte massa ontstaat. Voeg een beetje meer poedersuiker toe als dit nodig is.
Wees er zeker van dat de cake helemaal afgekoeld is voordat je de cake glazuurt met het glazuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst