Recept
« Terug naar recepten
Lente bordje op 21 maart
PT25M
Lente bordje op 21 maart
Een heerlijk lente bordje op 21 maart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lente bordje op 21 maart te bereiden
Kook de rijst beetgaar in ruim water met de currypoeder en het bouillonblokje.
Kippenwit in blokjes snijden, kruiden en gaar stoven met de fijn gesneden ajuin, porei en in staafjes gesneden wortel.
Voeg fruitsap toe, kruid naar smaak af en laat alles op een zacht vuur sudderen als laatste de sojascheuten toevoegen.
Indien nodig de saus binden.
Serveer zeer warm op bord en garneer af met bieslook.
Kippenwit in blokjes snijden, kruiden en gaar stoven met de fijn gesneden ajuin, porei en in staafjes gesneden wortel.
Voeg fruitsap toe, kruid naar smaak af en laat alles op een zacht vuur sudderen als laatste de sojascheuten toevoegen.
Indien nodig de saus binden.
Serveer zeer warm op bord en garneer af met bieslook.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Jammer, dat de hoeveelheden niet allemaal aangegeven worden, zelfs nog niet bij benadering. Na de eerste keer kan men dat wel herinneren, maar als ik iets voor de eerste keer maak, volg ik de gegevens op het recept altijd nauwkeurig na en daarna ga ik zo nodig pas variëren naar eigen smaak.
derbyke zegt: