Recept
« Terug naar recepten
Zoet - zuur stoofpotje
PT40M
Zoet - zuur stoofpotje
Een heerlijk zoet - zuur stoofpotje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoet - zuur stoofpotje te bereiden
Sjalotjes grof snijden.
Porei in ringen snijden.
Wortelen grof snijden.
Champignons in vier snijden.
Bak kippenblokjes & kalkoenblokjes samen met de spekblokjes gekruid bruin aan in een beetje boter.
Voeg de gesneden groenten toe evenzeer de soja & bamboescheuten. Laat op een zacht vuur stoven.
Voor de saus :
Paprika's in blokjes snijden.
Ananas in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Stoof deze groenten gaar aan voeg het sap van de ananas toe, de tomatenpuree, wijnazijn, suiker en sojasaus kruid naar smaak af .
Mix de saus en roer deze onder het stoofpotje.
Serveer zeer warm.
Bij dit gerechtje werd rijst gepresenteerd.
Porei in ringen snijden.
Wortelen grof snijden.
Champignons in vier snijden.
Bak kippenblokjes & kalkoenblokjes samen met de spekblokjes gekruid bruin aan in een beetje boter.
Voeg de gesneden groenten toe evenzeer de soja & bamboescheuten. Laat op een zacht vuur stoven.
Voor de saus :
Paprika's in blokjes snijden.
Ananas in blokjes snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Stoof deze groenten gaar aan voeg het sap van de ananas toe, de tomatenpuree, wijnazijn, suiker en sojasaus kruid naar smaak af .
Mix de saus en roer deze onder het stoofpotje.
Serveer zeer warm.
Bij dit gerechtje werd rijst gepresenteerd.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: