Ipv knoflook persen, waarbij veel achterblijft in de pers, rasp ik de knoflook altijd op een fijne rasp, gaat veel sneller en zelfde resultaat.
Recept
« Terug naar recepten
Libanese Koolrolletjes met pikante vulling
PT55M
Libanese Koolrolletjes met pikante vulling
Een heerlijk libanese koolrolletjes met pikante vulling recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Libie
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Wilson
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Libanese Koolrolletjes met pikante vulling te bereiden
Oven voorverwarmen op 190 °C.
Koolbladeren 10 sec. in kokend water blancheren (als de bladeren niet los laten, de gehele kool 3-4 min koken in water, na afkoelen zijn ze goed te verwijderen).
Bladeren laten uitlekken, harde steel verwijderen.
Voor de vulling:
Olie in grote pan verhitten
Lente uitjes en knoflook op matig vuur 30 sec. fruiten.
Tomatenpuree, krenten, amandelen, gekeusde komijnzaadjes, kaneel, peterselie en rijst toevoegen.
Goed door elkaar roeren,
Van het vuur nemen en even laten afkoelen.
In elk koolblad 3 el. vulling leggen
Zijkanten naar binnen vouwen en het blad oprollen.
Leg de rolletjes met naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
Giet de bouillon erover en dek af.
20-25 min in de voorverwarmde oven plaatsen.
Voor de yoghurtsaus.
Meng yoghurt, komijn en munt in een kom
Serveer de rolletjes warm of koud met de saus en garneer met takjes peterselie of koriander.
Let op: Yoghurt saus pas bereiden vlak voor het opdienen!
Koolbladeren 10 sec. in kokend water blancheren (als de bladeren niet los laten, de gehele kool 3-4 min koken in water, na afkoelen zijn ze goed te verwijderen).
Bladeren laten uitlekken, harde steel verwijderen.
Voor de vulling:
Olie in grote pan verhitten
Lente uitjes en knoflook op matig vuur 30 sec. fruiten.
Tomatenpuree, krenten, amandelen, gekeusde komijnzaadjes, kaneel, peterselie en rijst toevoegen.
Goed door elkaar roeren,
Van het vuur nemen en even laten afkoelen.
In elk koolblad 3 el. vulling leggen
Zijkanten naar binnen vouwen en het blad oprollen.
Leg de rolletjes met naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
Giet de bouillon erover en dek af.
20-25 min in de voorverwarmde oven plaatsen.
Voor de yoghurtsaus.
Meng yoghurt, komijn en munt in een kom
Serveer de rolletjes warm of koud met de saus en garneer met takjes peterselie of koriander.
Let op: Yoghurt saus pas bereiden vlak voor het opdienen!
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Vooraf sla in ijswater wassen, zoadat het 'krakend vers' ís.grt H:):)
slaatje zegt:
hns zegt:
vriendelijke groeten
Hans:):)
hns zegt:
vrnd groet, succes, Hans:):)
slaatje zegt:
Groetjes Gerda ;):p
hns zegt:
Hns
slaatje zegt: