KookJij

Libanese yoghurtballetjes

Een heerlijk libanese yoghurtballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Libanon
Keuken: Oosterse
Bron: http://marionsrecepten.nl/
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Libanese yoghurtballetjes te bereiden

Neem een schone theedoek, meng de yoghurt met zout en zwarte peper. Leg de theedoek in een kom en doe de yoghurt in de theedoek. Trek de hoeken naar elkaar toe en bind de theedoek zo strak mogelijk om de yoghurt heen. Maak een lus van het touwtje en hang de theedoek gevuld met de yoghurt aan een houten lepel, in een ruime kom zodat er ruimte voldoende is dat het vocht eruit kan. Zet de kom minimaal 3 dagen in de koelkast en probeer de theedoek iedere dag wat strakker te draaien ( er moet zoveel mogelijk vocht uit). Doe de helft van de olijfolie en het laurierblaadje in een mooie hoge glazen bak (bv. een accubak). Meng de kruiden in een kommetje. Maak balletjes van de yoghurt en rol ze voorzichtig door de kruiden. Laat ze dan een voor een in de olie glijden en vul de bak verder met de olijfolie zodat de balletjes mooi drijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst