Recept
« Terug naar recepten
Licht gerookte schelvis, opgelegde witte kool en Lardo di Colonnata
PT30M
Licht gerookte schelvis, opgelegde witte kool en Lardo di Colonnata
Een heerlijk licht gerookte schelvis, opgelegde witte kool en lardo di colonnata recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht gerookte schelvis, opgelegde witte kool en Lardo di Colonnata te bereiden
Rook de schelvisfilet kort (ongeveer 1 à 2 minuten) in een rookdoos. Laat de vis verder garen in een zachte oven op 130°C zodat de structuur van de vis niet beschadigd wordt.
Snijd de witte kool in fijne reepjes. Zout met grof zeezout en laat onder gewicht 24 uur rusten in de koelkast. Spoel daarna de kool onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Werk af met zure room, fijngesneden bieslook, peper en enkele druppels citroensap.
Schik de witte kool in het midden van het bord, leg de schelvis erop en laat de Lardo op de vis smelten.
Snijd de witte kool in fijne reepjes. Zout met grof zeezout en laat onder gewicht 24 uur rusten in de koelkast. Spoel daarna de kool onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Werk af met zure room, fijngesneden bieslook, peper en enkele druppels citroensap.
Schik de witte kool in het midden van het bord, leg de schelvis erop en laat de Lardo op de vis smelten.