Recept
« Terug naar recepten
Lichte uientaart
PT90M
Lichte uientaart
Een heerlijk lichte uientaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marina
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lichte uientaart te bereiden
De bloem in een kom zeven en in het midden een kuiltje maken. 1 1/2 deciliter melk verwarmen, de gist erin brokkelen en laten oplossen. De suiker toevoegen en in het kuiltje gieten. Afgedekt 20 minuten laten rijzen.
Het ei, het zout, de boter en de rest van de melk toevoegen. Tot een deeg kneden. Afgedekt 30 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 180 graden.
De uien schoonmaken en in smalle ringen snijden. De lenteuitjes schoonmaken en in fijne ringen snijden.
De olie in een grote koekenpan verhitten. Uiringen op een laag vuur 5 minuten glazig bakken. Laten afkoelen.
Een bakplaat invetten. Het deeg rechtstreeks op een bakplaat uitrollen en een rand vormen.
Room en eieren mengen. Over de gestoofde uien schenken, mengen en met zout, peper en komijn op smaak brengen. Over het deeg verdelen en in een hete oven in 50 minuten knapperig bakken.
Het ei, het zout, de boter en de rest van de melk toevoegen. Tot een deeg kneden. Afgedekt 30 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 180 graden.
De uien schoonmaken en in smalle ringen snijden. De lenteuitjes schoonmaken en in fijne ringen snijden.
De olie in een grote koekenpan verhitten. Uiringen op een laag vuur 5 minuten glazig bakken. Laten afkoelen.
Een bakplaat invetten. Het deeg rechtstreeks op een bakplaat uitrollen en een rand vormen.
Room en eieren mengen. Over de gestoofde uien schenken, mengen en met zout, peper en komijn op smaak brengen. Over het deeg verdelen en in een hete oven in 50 minuten knapperig bakken.