KookJij

Lichte uientaart

Een heerlijk lichte uientaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: marina
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lichte uientaart te bereiden

De bloem in een kom zeven en in het midden een kuiltje maken. 1 1/2 deciliter melk verwarmen, de gist erin brokkelen en laten oplossen. De suiker toevoegen en in het kuiltje gieten. Afgedekt 20 minuten laten rijzen.
Het ei, het zout, de boter en de rest van de melk toevoegen. Tot een deeg kneden. Afgedekt 30 minuten laten rijzen. De oven voorverwarmen op 180 graden.
De uien schoonmaken en in smalle ringen snijden. De lenteuitjes schoonmaken en in fijne ringen snijden.
De olie in een grote koekenpan verhitten. Uiringen op een laag vuur 5 minuten glazig bakken. Laten afkoelen.
Een bakplaat invetten. Het deeg rechtstreeks op een bakplaat uitrollen en een rand vormen.
Room en eieren mengen. Over de gestoofde uien schenken, mengen en met zout, peper en komijn op smaak brengen. Over het deeg verdelen en in een hete oven in 50 minuten knapperig bakken.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst