Recept
« Terug naar recepten
Lijnzaadbrood rond
PT30M
Lijnzaadbrood rond
Een heerlijk lijnzaadbrood rond recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
1 brood personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lijnzaadbrood rond te bereiden
De bloem in een kom zeven.
De gist, het zout, het lijnzaad en de suiker door de bloem mengen.
De melk en de olie toevoegen en alles tot een glas en soepel deeg kneden.
Het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ongeveer 30 min. laten rijzen.
Een conservenblik met bakpapier bekleden.
Van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht een 10 cm lange rol vormen.
In het blik doen.
Het blik afsluiten met aluminiumfolie en het deeg zo nog 30 min. laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Het blik staand op een rooster in het midden van de oven zetten en ongeveer 30 min. bakken.
Het brood uit het blik halen en nog eens ongeveer 15 min. bakken.
De gist, het zout, het lijnzaad en de suiker door de bloem mengen.
De melk en de olie toevoegen en alles tot een glas en soepel deeg kneden.
Het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ongeveer 30 min. laten rijzen.
Een conservenblik met bakpapier bekleden.
Van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht een 10 cm lange rol vormen.
In het blik doen.
Het blik afsluiten met aluminiumfolie en het deeg zo nog 30 min. laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Het blik staand op een rooster in het midden van de oven zetten en ongeveer 30 min. bakken.
Het brood uit het blik halen en nog eens ongeveer 15 min. bakken.