Recept
« Terug naar recepten
Limburgs Oudje
PT30M
Limburgs Oudje
Een heerlijk limburgs oudje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr.oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgs Oudje te bereiden
Breng de melk, het bessensap en de room gezamenlijk aan de kook. Meng het griesmeel, de witte basterdsuiker en de kaneel. Strooi dit mengsel al roerend in de kokende vloeistof. Laat het geheel ca. 3 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken. Voeg tot slot 1 eetlepel kirsch toe.
Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes
Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes op 4 bordjes.
Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook, laat even goed doorkoken en neem daarna het pannetje van het vuur. Snijd de koude boter in blokjes en roer deze geleidelijk door het sinaasappelsap. Schep een beetje saus op de bordjes en decoreer het dessert met geroosterd amandelschaafsel, een gebroken kletskop en wat verse bosbessen.
Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes
Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Giet de pudding in de vormpjes en laat ca. 3 uur afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een pan. Schenk de puddinkjes op 4 bordjes.
Breng het sinaasappelsap met de honing aan de kook, laat even goed doorkoken en neem daarna het pannetje van het vuur. Snijd de koude boter in blokjes en roer deze geleidelijk door het sinaasappelsap. Schep een beetje saus op de bordjes en decoreer het dessert met geroosterd amandelschaafsel, een gebroken kletskop en wat verse bosbessen.
lauren zegt: