Recept
« Terug naar recepten
Limburgse vlaai
PT100M
Limburgse vlaai
Een heerlijk limburgse vlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
27
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limburgse vlaai te bereiden
Gist met een beetje lauwe melk aanmaken. Van de bloem, boter, suiker, gist en de lauwe melk een deeg maken. Goed doorkneden en afgedekt op een warme plaats laten staan om te rijzen, (60 minuten). Na het rijzen opnieuw kneden en uitrollen tot de hele vlaaibodem bedekt kan worden (In dit geval ongeveer 32 centimeter). Het deeg dat over de bodem uitsteekt er met de deegroller afhalen. Het deeg hier en daar inprikken met een vork en nogmaals laten rijzen. De bodem bedekken met fruit, Zoals kruisbessen, pruimen, appel, abrikozen of rijst. De vlaai met het fruit erop 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 225 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Annette zegt:
Elisabeth zegt:
Manon zegt:
mariellem1978 zegt:
Bedankt voor dit recept, ik ga het zeker nog eens maken.
Anna zegt:
Hee grappig, waar woon je in Thailand Anette?:D:D
Groetjes,
Anna.;);)
KookJij.