Recept
« Terug naar recepten
Limoensorbet met Sauternes
PT45M
Limoensorbet met Sauternes
Een heerlijk limoensorbet met sauternes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limoensorbet met Sauternes te bereiden
Suiker, water, limoensap en mintblaadje aan de kook brengen.
Van het vuur af voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblaadje toevoegen.
Laat afkoelen, zeef de massa, doe de Sauterneswijn erbij en draai in sorbetiere tot ijs.
Klop intussen de eiwitten met suiker stijf en meng deze door het ijs.
Doe de bolletjes ijs in hoge voorgekoelde glazen en garneer af met een scheutje likeur.
Van het vuur af voorgeweekt en goed uitgeknepen gelatineblaadje toevoegen.
Laat afkoelen, zeef de massa, doe de Sauterneswijn erbij en draai in sorbetiere tot ijs.
Klop intussen de eiwitten met suiker stijf en meng deze door het ijs.
Doe de bolletjes ijs in hoge voorgekoelde glazen en garneer af met een scheutje likeur.