Recept
« Terug naar recepten
Linda's Tomatensoep
PT120M
Linda's Tomatensoep
Een heerlijk linda's tomatensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Linda van den Berg
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linda's Tomatensoep te bereiden
Voorbereiden:
Pan met water aan de kook brengen, kruisje in elke tomaat snijden. Tomaten in kokend water dompelen en vervolgens ontvellen. Tomaten in partjes snijden.
Steeltjes van de selderij verwijderen. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen.
Bereiden:
Olijfolie in soeppan verhitten en ui met uitgeperste knoflook fruiten. Tomaten en selderij toevoegen en ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. 2 liter water en de bouillonblokjes toevoegen en 1 uur laten koken.
Pan van het vuur nemen en met staafmixer de soep fijn pureren.
Opnieuw aan de kook brengen. Tomato Frito, gezeefde tomaten en een liter water toevoegen.
Champignons fijn snijden en toevoegen. Suiker, sambal, italiaanse kruiden en kruidenbuiltjes toevoegen.Laat de soep nog een half uurtje koken.
Maak van het gehakt kleine balletjes. Voeg de vermicellie en de gehaktballetjes toe en laat de soep nog een kwartiertje doorkoken.
Kruidenbuiltjes verwijderen en de crème fraiche door de soep roeren.
Pan met water aan de kook brengen, kruisje in elke tomaat snijden. Tomaten in kokend water dompelen en vervolgens ontvellen. Tomaten in partjes snijden.
Steeltjes van de selderij verwijderen. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen.
Bereiden:
Olijfolie in soeppan verhitten en ui met uitgeperste knoflook fruiten. Tomaten en selderij toevoegen en ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. 2 liter water en de bouillonblokjes toevoegen en 1 uur laten koken.
Pan van het vuur nemen en met staafmixer de soep fijn pureren.
Opnieuw aan de kook brengen. Tomato Frito, gezeefde tomaten en een liter water toevoegen.
Champignons fijn snijden en toevoegen. Suiker, sambal, italiaanse kruiden en kruidenbuiltjes toevoegen.Laat de soep nog een half uurtje koken.
Maak van het gehakt kleine balletjes. Voeg de vermicellie en de gehaktballetjes toe en laat de soep nog een kwartiertje doorkoken.
Kruidenbuiltjes verwijderen en de crème fraiche door de soep roeren.