Recept
« Terug naar recepten
Linzen Duimen
PT0M
Linzen Duimen
Een heerlijk linzen duimen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Linzen Duimen te bereiden
Vul een pan met water en voeg de linzen toe en breng dit geheel aan de kook. Kook dit totdat er geen water meer in de pan overblijft. Voeg de bulgur alroerend toe, laat dit geheel vervolgens afkoelen.
Snijd de ui in fijne stukjes en bak dit in olijfolie. Voeg tomatenpuree, sambal, paprikapoeder, knoflook en zout toe. Voeg dit toe bij het linzengeheel. Kneed dit vervolgens en voeg de peterselie, fijn gesneden lenteuitjes, dille en de citroenen toe en maak er balletjes of zoals op de afbeelding te zien 'duimpjes' van.
Snijd de ui in fijne stukjes en bak dit in olijfolie. Voeg tomatenpuree, sambal, paprikapoeder, knoflook en zout toe. Voeg dit toe bij het linzengeheel. Kneed dit vervolgens en voeg de peterselie, fijn gesneden lenteuitjes, dille en de citroenen toe en maak er balletjes of zoals op de afbeelding te zien 'duimpjes' van.
ayse zegt: