Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
PT45M
Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira
Deze heerlijke comfortfood-soep wordt in Marokko als nationaal gerecht
gezien. Beetje vergelijkbaar dus met onze erwtensoep die ook wel onze
Nederlandse trots is.
Goed vullend en voedzaam door de rode linzen en de kikkererwten die erin
zitten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
The Green kitchen travels (in eigen keuken gemaakt en aangepast en met eigen foto)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse kikkererwten/linzensoep Harira te bereiden
- Verhit een beetje olie in de soeppan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en wortel ongeveer 5 minuten. Roer af en toe tussendoor om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Voeg de vier specerijen toe en roer goed door.
- Wanneer de specerijen goed beginnen te geuren, voeg je de tomatenpuree, de tomatenstukjes (met nat), de groentebouillon, de kikkererwten en de linzen toe. Dit geheel laat je zo'n 30 minuten sudderen.
- Voeg als laatste het citroensap toe.
- Schenk de soep in koppen/borden en dien het gerecht op met gesneden bladpeterselie of koriander.