Recept
« Terug naar recepten
Linzen Salade Griekse Stijl
PT90M
Linzen Salade Griekse Stijl
Een heerlijk linzen salade griekse stijl recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzen Salade Griekse Stijl te bereiden
1).Zet de olijven een uur weg in 1 liter water van 85° C met 10 cc zout. (Dat voorkomt later het eventuele stukkoken van de linzen.
2).Laat goed uitlekken.
3).Doe de linzen in een flinke pan met dikke bodem (en deksel), tezamen met de kippenbouillon, laurierblaadjes en knoflook. Deksel er op en in het midden schuiven van de oven, die op 165° C stond voor te warmen. De linzen zouden gaar moeten zijn in ongeveer 45 - 50 minuten.
4).Maak ondertussen de dressing van olie , azijn, uien en knoflook en flink vers gemalen zwarte peper.
5).Wanneer de linzen gaar zijn de laurier en knoflook weggooien en de linzen in een vergiet goede laten uitlekken.
6).De uitgelekte linzen in een kom storten met de dressing en daarbij doen de olijven, tomaten, komkommer, munt en feta.
7).Op smaak brengen met de zwarte peper en eventueel zo nodig ietsje zeezout en nog eens goed doorroeren.
2).Laat goed uitlekken.
3).Doe de linzen in een flinke pan met dikke bodem (en deksel), tezamen met de kippenbouillon, laurierblaadjes en knoflook. Deksel er op en in het midden schuiven van de oven, die op 165° C stond voor te warmen. De linzen zouden gaar moeten zijn in ongeveer 45 - 50 minuten.
4).Maak ondertussen de dressing van olie , azijn, uien en knoflook en flink vers gemalen zwarte peper.
5).Wanneer de linzen gaar zijn de laurier en knoflook weggooien en de linzen in een vergiet goede laten uitlekken.
6).De uitgelekte linzen in een kom storten met de dressing en daarbij doen de olijven, tomaten, komkommer, munt en feta.
7).Op smaak brengen met de zwarte peper en eventueel zo nodig ietsje zeezout en nog eens goed doorroeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze salade smaakt goed bij pasta en gebakken carbonaadjes.