Recept
« Terug naar recepten
Linzensalade
PT75M
Linzensalade
Een heerlijk linzensalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensalade te bereiden
1).Doe de groene linzen in een grote zeef onder de kraan en spoel af. Gebruik een pan om te zien of er linzen blijven drijven en gooi die dan weg. Laat de gespoelde linzen in de zeef uitlekken.
2).Bind een van de vier 1/2 preien met de peterseliestelen samen tot een bundeltje en doe in een pan. Doe in de dezelfde pan de linzen, knoflook, laos en het het laurierblaadje en zet het 5 cm onder water.
3).Deksel er op en snel aan de kook brengen. Daarna deksel er af en 25-30 minuten laten doorsudderen op lager vuur tot de linzen zacht zijn geworden.
Ondertussen:
4).Bak de spekjes uit en zet ze apart.
5).In het zelfde anti aanbakpannetje 2 eetlepels olijfolie verhitten en daarin de uien, de rest van de prei, gesnipperd, wortel aanfruiten tot de groentes zacht zijn geworden.
6).De linzen afgieten en de stengels met blaadje, knoflook en laos verwijderen
7).De uitgelekte gare linzen in een flinke schotel storten en daarbij doen de inhoud van de pan met groentes, de uitgebakken spekjes, de rest van de olie, azijn, lenteuitjes en de gesnipperde peterselieblaadjes.
8).Goed doorroeren en verder op smaak brengen met de peper, azijn en een minimum aan zout.
2).Bind een van de vier 1/2 preien met de peterseliestelen samen tot een bundeltje en doe in een pan. Doe in de dezelfde pan de linzen, knoflook, laos en het het laurierblaadje en zet het 5 cm onder water.
3).Deksel er op en snel aan de kook brengen. Daarna deksel er af en 25-30 minuten laten doorsudderen op lager vuur tot de linzen zacht zijn geworden.
Ondertussen:
4).Bak de spekjes uit en zet ze apart.
5).In het zelfde anti aanbakpannetje 2 eetlepels olijfolie verhitten en daarin de uien, de rest van de prei, gesnipperd, wortel aanfruiten tot de groentes zacht zijn geworden.
6).De linzen afgieten en de stengels met blaadje, knoflook en laos verwijderen
7).De uitgelekte gare linzen in een flinke schotel storten en daarbij doen de inhoud van de pan met groentes, de uitgebakken spekjes, de rest van de olie, azijn, lenteuitjes en de gesnipperde peterselieblaadjes.
8).Goed doorroeren en verder op smaak brengen met de peper, azijn en een minimum aan zout.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt het gebruiken als voorafje, als bijgerecht,als tussengerecht en als koude snack.