Recept
« Terug naar recepten
Linzenschotel
PT60M
Linzenschotel
Een heerlijk linzenschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzenschotel te bereiden
1. Spoel de linzen, doe ze in een kookpan en bedek ze volledig met koud water. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Giet af.
2. Bak het spek 10 minuten op middelhoog vuur. Snij de wortel in blokjes. Spoel de prei en snij hem in ringen. Snij de ui in ringen.
3. Doe alle groenten met de linzen en het spek in een kookpan. Leg er de tijm en de laurier bij. Leg hierop het varkensgebraad en giet er de bouillon bij. Dek af en laat 30 minuten zachtjes stoven.
4. Prik enkele gaatjes in de worst en leg ze bij de groenten. Laat nog 10 minuten sudderen. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
2. Bak het spek 10 minuten op middelhoog vuur. Snij de wortel in blokjes. Spoel de prei en snij hem in ringen. Snij de ui in ringen.
3. Doe alle groenten met de linzen en het spek in een kookpan. Leg er de tijm en de laurier bij. Leg hierop het varkensgebraad en giet er de bouillon bij. Dek af en laat 30 minuten zachtjes stoven.
4. Prik enkele gaatjes in de worst en leg ze bij de groenten. Laat nog 10 minuten sudderen. Kruid naar smaak bij met peper en zout.