We drinken hierbij een kop jasmijnthee of wijn.
Voor de wijn hebben we de keuze uit een forse rosé wijn, een fruitige lichtvoetige rode wijn of een gecorseerde witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Linzensoep met Pompoen Curry
PT90M
Linzensoep met Pompoen Curry
Rode linzen spelen een grote rol in de keuken van India. Dit doen currys ook. Verder wordt er in India op grote schaal vegetarisch gegeten.
Dus hierbij een vegetarisch gerecht met rode linzen en een curry van pompoen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensoep met Pompoen Curry te bereiden
- Verhit in de grote pan de rijstolie en de geklaarde boter en fruit hierin aan de pompoen, uien, knoflook, selderij, wortel, gember, 1 theelepel zeezout, totdat de ui niet alleen zacht is geworden, maar ook bruinig begint te kleuren.
- Doe dan de kerrie er bij en roer goed door, evenals de peper.
- Voeg dan de groentebouillon toe en de de volle kop met linzen en breng dit aan de kook. Doe het deksel er op en zet het vuur zo laag mogelijk en laat nog eens 3 kwartier sudderen.
- Intussen doen we de koriander (de dikkere steeltjes wegsnijden en weggooien) en de zonnebloempitolie in de keukenblender met 1 theelepeltje zeezout en draaien net zo lang totdat een een groen gekleurde olie is ontstaan.
- Dan de soep op smaak brengen met het limoensap, zeezout en vers gemalen zwarte peper.
- Verdeel over de bordjes en verrijk met een scheut korianderolie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Ik heb een poos geleden gegevens voor een Blog aangeleverd "Maten en gewichten in de keuken". Daar staat in : cup (kop) = 250 cc
Jan A.
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt: