Recept
« Terug naar recepten
Linzensoep
PT40M
Linzensoep
Een heerlijk linzensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Evelien .
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzensoep te bereiden
Kook 2 liter water met de 4 kippenbouillon blokjes. Was de linzen in de zeef en voeg ze toe aan het water. Snijd de wortel, ui en aardappel in stukje en voeg ook deze toe aan de pan. Voeg ook de tomatenpuree toe.
Goed roeren en breng aan de kook.
Kook het gaar met af en toe roeren. (ongeveer 20 minuten)
Zodra het gaar is, pureren met de staafmixer of pureer het door een zeef heen.
In een ander pannetje boter smelten en voeg de munt toe. 1 minuutje laten koken en voeg het toe aan de soep.
Voeg yoghurt en sucuk naar smaak toe.
Goed roeren en breng aan de kook.
Kook het gaar met af en toe roeren. (ongeveer 20 minuten)
Zodra het gaar is, pureren met de staafmixer of pureer het door een zeef heen.
In een ander pannetje boter smelten en voeg de munt toe. 1 minuutje laten koken en voeg het toe aan de soep.
Voeg yoghurt en sucuk naar smaak toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
ineke zegt:
Spek mee koken gaat heel erg goed je krijgt er een heerlijke bouillon van. Als je die laat afkoelen kun je het vet eraf lepelen. Het vlees van de spek is heerlijk in de soep of op rogge brood. Je moet dan wel het vet er goed af halen.
Groetjes ineke.
slaatje zegt:
slaatje zegt:
Anna zegt:
Ik heb even een paar vragen.Wat is een schenkelschijf? (dacht nl.dat dat een mergpijpje is:p)
Is het ook lekker om een krabbetje mee te trekken voor de bouillon?
Ik vind 't altijd lekker om wat vlees in de soep te hebben.
De rookspek, is dat magere spek, die je dan uitbakt? En doe je dat niet meer terug in de soep? Ik heb zelf nog nooit linzensoep gemaakt, maar moest meteen denken aan de heerlijke linzensoep die mijn moeder vroeger maakte!
Dus ik ga er van de week zeker mee aan de slag. Ik laat je weten hoe het gesmaakt heeft :D:D:D
Anna zegt:
Ja, heb inderdaad een krabbetje bij het mergpijpje gevoegd, heerlijk!!!:D:D:D
Groetjes,
Anna.