KookJij

Linzenvlaai

Een heerlijk linzenvlaai recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn tante
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linzenvlaai te bereiden

Oven voorverwarmen op 180 gr.
Boter met suiker mengen.
Met kleine hoeveelheden het vocht erbij doen en de eieren.
Als laatste de bloem en bakpoeder toevoegen.
Nu moeten we alles door elkaar kruimelen. (niet te droog)
Het deeg even laten opstijven.

Voor de bodems nemen we 2 x 450 gram deeg.
De rest is voor de reepjes.
Vulling: abrikozenpulp, zwarte pruimen of kersen zonder pit.
Vlaai midden in de oven bakken voor 30 minuten.

Mijn kookverhaal (Mien Hamaekers)

Het is een Limburgs product en mag op geen enkele kermisviering ontbreken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst