Recept
« Terug naar recepten
lle flottant
PT95M
lle flottant
Een heerlijk lle flottant recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
95 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe lle flottant te bereiden
Maak de saus door de melk, 175 gram suiker en de vanillestokjes een uur op een heel laag vuur te laten trekken.(het mag niet koken). Splits de eieren en meng de dooiers met de room. Voeg dit mengsel toe aan de melk en blijf roeren tot de saus de juiste dikte heeft. Klop de 10 eiwitten stijf met de suiker. Maak bergjes van eiwit op een bakplaat en laat deze even kleuren in een hete oven. Doe de saus in schaaltjes en leg op iedere portie een bergje.