KookJij

lle flottant

Een heerlijk lle flottant recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe lle flottant te bereiden

Maak de saus door de melk, 175 gram suiker en de vanillestokjes een uur op een heel laag vuur te laten trekken.(het mag niet koken). Splits de eieren en meng de dooiers met de room. Voeg dit mengsel toe aan de melk en blijf roeren tot de saus de juiste dikte heeft. Klop de 10 eiwitten stijf met de suiker. Maak bergjes van eiwit op een bakplaat en laat deze even kleuren in een hete oven. Doe de saus in schaaltjes en leg op iedere portie een bergje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst