Recept
« Terug naar recepten
loempia's(po pia tuad)
PT45M
loempia's(po pia tuad)
Een heerlijk loempia's(po pia tuad) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Mijn Jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe loempia's(po pia tuad) te bereiden
Verhit een grote koekenpan en doe er de olie,knoflook en gehakt in.roerbak tot het gehakt gaar is.Roer er de wortel,bleekselderij,fishsauce,maggi,oestersaus,suiker en peper door.Laat de saus in 1 minuut op hoog vuur inkoken.Giet eventueel overgebleven kooknat af.Laat de vulling afkoelen.Schep daarna de taugé erdoorheen.Leg 1 loempiavel met de punt naar u toe.Schep 2 eetlepels van de vulling op het onderste deel van het vel.Vouw het hoekje om en rol het vel één keer om.Vouw de zijkant naar binnen.kwast het bovenste stuk in met eidooier.Rol het vel verder op tot een loempia.Maak de rest van de loempia's op dezelfde manier.verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur de loempia's in porties goudbruin.Serveer ze met zoetzure saus.