Gemaakt tot een worstje en met 2 of 3 mooie witlofblaadjes bedekt dan
omwikkeld met katenspek en bestreken met het zelf bedachte marinade.
Recept
« Terug naar recepten
Lof Slof....Gewoon gehakt gezellig en lekker verpakt.
PT20M
Lof Slof....Gewoon gehakt gezellig en lekker verpakt.
Een tijdje geleden heb ik deze lof slof gemaakt ,gezien op een filmpje van de keurslager.
Het is een geheel eigen versie geworden door de combinatie
van 100 gram rundergehakt en 100 gram gemengd gehakt samen weer te
mengen en een eigen marinade te bedenken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lof Slof....Gewoon gehakt gezellig en lekker verpakt. te bereiden
- Maak eerst de marinade door de 3 bestanddelen van het sausje met elkaar te vermengen.
- Proef of je het zo lekker vindt en of het dik strijkbaar is. Voeg anders nog wat ketchup toe.
- Zet opzij.
- Meng het rundergehakt met het gemengd gehakt goed door elkaar. ( Extra kruiden kan, maar is niet echt nodig vanwege de andere smaakmakers.
- Snij van het struikje witlof royaal de onderkant los. Verwijder eventuele bladeren waar iets bruins aanzit. Selecteer 3-6 mooie bladeren. Was en droog deze.
- Verdeel het gehakt in 2 " worstjes" en leg deze in een van de witlofblaadjes.
- Wikkel ook de andere blaadjes eromheen, zodanig, dat je gehaktstaafje niet zichtbaar meer is. Omwikkel de onderkant van elke lof slof met 2 plakjes katenspek.
- Kwast het katenspek in met het sausje. Zo dan zijn nu deze slofjes klaar voor de pan.
- Bak ze op matig vuur in weinig boter in 10 -15 minuten bruin en gaar met het deksel op de pan.