KookJij

Roergebakken witlof met een Aziatische twist voor witlofhaters

Een recept voor iedereen die zegt niet van witlof te houden. Lekker pittig door de toevoeging van Aziatische kruiden
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roergebakken witlof met een Aziatische twist voor witlofhaters te bereiden

  1. Verhit de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul en bruin.
  2. Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak even mee. Bak het kerriepoeder ook even mee tot het gaat geuren. Maak het gehakt op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de in reepjes gesneden witlof mee en roerbak de witlof samen met de gembersiroop tot deze lekker beetgaar is.
  4. Maak de witlof op smaak met de aromat of de verpulverde bouillontablet. Voeg de sambal badjak en de ketjap toe en roerbak de witlof nog even goed door.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met aardappelpuree of rijst.
We vonden dit erg lekker. Het recept ontstond tijdens het koken. Ik wilde een keer iets heel anders met witlof.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst