Recept
« Terug naar recepten
Loobia polo
PT30M
Loobia polo
Een heerlijk loobia polo recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
20 kCal energie
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Loobia polo te bereiden
Snipper de ui en bak deze samen met het gehakt rul in een wok of braadpan. Voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe. Blus het af met 2 dl. water. Doe de sperziebonen erbij en laat deze gaar worden. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en maak in een ovenschaal laagjes van de rijst en het gehakt/bonenmengsel. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten doorgaren op 150°C.
Paris Meijer zegt: