Recept
« Terug naar recepten
Luchtige bavarois van limoen met een kersensaus
PT25M
Luchtige bavarois van limoen met een kersensaus
Een heerlijk luchtige bavarois van limoen met een kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtige bavarois van limoen met een kersensaus te bereiden
Breng het water samen met de limoensap en 35 g. poedersuiker aan de kook en laat de limoenschilletjes even meekoken. Neem de schilletjes uit de pan en houd deze apart voor de garnering.
Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het vocht en laat het afkoelen. Klop in de tussentijd de eiwitten stijf in een vetvrij gemaakte kom samen met de rest van de poedersuiker. Zodra de limoenvloeistof begint op te stijven, schep hem dan door de halfstijf geklopte room.
Meng meteen daarna het stijfgeklopte eiwit erdoor en giet het geheel in (met water bevochtigde) kommetjes. Laat het 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven.
Pureer de kersen met de suiker en het limoensap in de mixerblender en wrijf het door een zeef. Plaats de kommetjes voor het serveren even in een bak met heet water. Zet vervolgens de kommetjes met bavarois op de bordjes en schep de saus er omheen.
Garneer de bavarois af met kersen, slagroom en limoenreepjes.
Los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het vocht en laat het afkoelen. Klop in de tussentijd de eiwitten stijf in een vetvrij gemaakte kom samen met de rest van de poedersuiker. Zodra de limoenvloeistof begint op te stijven, schep hem dan door de halfstijf geklopte room.
Meng meteen daarna het stijfgeklopte eiwit erdoor en giet het geheel in (met water bevochtigde) kommetjes. Laat het 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven.
Pureer de kersen met de suiker en het limoensap in de mixerblender en wrijf het door een zeef. Plaats de kommetjes voor het serveren even in een bak met heet water. Zet vervolgens de kommetjes met bavarois op de bordjes en schep de saus er omheen.
Garneer de bavarois af met kersen, slagroom en limoenreepjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jan zegt:
bobbeltje zegt: