Recept
« Terug naar recepten
Luchtige mousse van espresso en Tia Maria
PT45M
Luchtige mousse van espresso en Tia Maria
Een heerlijk luchtige mousse van espresso en tia maria recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtige mousse van espresso en Tia Maria te bereiden
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.
Klop de eierdooiers los met de suiker, espresso en de Tia Maria, klop dan dit mengsel aiu bain marie romig op.
Er moet een lichte binding zijn, dan gelatine toevoegen, en in koud water koelen.
4 dl room tot yoghurtdikte kloppen, advocaat loskloppen met de 6 el room.
Vul 12 dessertglazen met de advocaat.
Als de mousse bijna koud is de geslagen room erdoor spatelen.
Schep de mousse op de advocaat, zet enkele uren in de koelkast
15 minuten voor het serveren uit de koelkast halen.
Garneer de mousse met een rozet vers geslagen slagroom.
Enkele uren in koelkast zetten
Klop de eierdooiers los met de suiker, espresso en de Tia Maria, klop dan dit mengsel aiu bain marie romig op.
Er moet een lichte binding zijn, dan gelatine toevoegen, en in koud water koelen.
4 dl room tot yoghurtdikte kloppen, advocaat loskloppen met de 6 el room.
Vul 12 dessertglazen met de advocaat.
Als de mousse bijna koud is de geslagen room erdoor spatelen.
Schep de mousse op de advocaat, zet enkele uren in de koelkast
15 minuten voor het serveren uit de koelkast halen.
Garneer de mousse met een rozet vers geslagen slagroom.
Enkele uren in koelkast zetten
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Au bain marie kloppen, dan mag het water niet koken, het beste is in een au bain marie pan.
Je ziet vanzelf als er een binding ontstaat.
succes:);)m.v.g. Bert
y.frencken zegt:
bertal zegt:
Je weet met veel plezier, geniet ervan.
succes:);)m.v.g. Bert