Recept
« Terug naar recepten
Luikse kalfsrollade
PT60M
Luikse kalfsrollade
Een heerlijk luikse kalfsrollade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse kalfsrollade te bereiden
Vraag de slager om de snitsels nog eens extra plat te slaan.Leg ze gespreid op een plank of bord.Meng de soorten gehakt,ei,paneermeel,peper en zout goed door elkaar.Schil en snipper het uitje en voeg dit erbij.Verdeel het mengsel over de snitsels en rol ze op.Bind de rolletjes vast met keukengaren.Bak de rolletjes aan alle kanten bruin.Giet de (verwarmde) bouillon erbij en leg de kruiden erbij.Leg een deksel op de pan en laat de rolletjes 40 min.zachtjes sudderen.Haal de rolletjes uit de pan,zeef de jus en geef deze apart erbij.
Lekker met een gekookte aardappel en diverse soorten groenten.
Lekker met een gekookte aardappel en diverse soorten groenten.