Recept
« Terug naar recepten
Luikse salade (salade liégeoise)
PT45M
Luikse salade (salade liégeoise)
Een heerlijk luikse salade (salade liégeoise) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marina Niemegeers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse salade (salade liégeoise) te bereiden
Stoof de gesneden ajuin in alpro margarine in de drukpan.
Snijd 2 sneden gezouten spek in blokjes.
Bak deze bij de ajuin.
Doe er de in twee gesneden aardappelen bij.
Bak 2 min.
Doe de princessenboontjes bij en laat even bakken.
Peper van de molen en laurierblaadjes toevoegen.
Scheutje azijn erbij.
Scheutje water erbij.
Alles goed omroeren.
Laat gedurende 20 min. koken in de drukpan op zacht vuur.
Bak ondertussen de 4 sneden gezouten spek goudbruin.
Giet het vet van het spek bij de aardappelen en princessenboontjes.
Dien onmiddelijk op.
Snijd 2 sneden gezouten spek in blokjes.
Bak deze bij de ajuin.
Doe er de in twee gesneden aardappelen bij.
Bak 2 min.
Doe de princessenboontjes bij en laat even bakken.
Peper van de molen en laurierblaadjes toevoegen.
Scheutje azijn erbij.
Scheutje water erbij.
Alles goed omroeren.
Laat gedurende 20 min. koken in de drukpan op zacht vuur.
Bak ondertussen de 4 sneden gezouten spek goudbruin.
Giet het vet van het spek bij de aardappelen en princessenboontjes.
Dien onmiddelijk op.