KookJij

Luikse wafels

Een heerlijk luikse wafels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 170 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: schoonmoeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luikse wafels te bereiden

Bloem,boter half gesmolten en de eidooiers,vanillesuiker en de gist onder elkaar mengen met het stijf geslagen eiwit.Melk toevoegen tot het een dikke massa vormt.Niet zo hard bewerken als bij brood.Het deeg laten staan op een warme plaats tot het begint te rijzen.Doe er dan de suiker aan toevoegen,en weer laten staan tot het gaat rijzen.Dit kan zeer lang duren.Men kan ook grof korrelige suiker gebruiken.U maakt van het deeg rolletjes van 9 centimeter lang en 3 centimeter dik.Bak deze op stand 3 á 4 in het wafelijzer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

agnes

agnes zegt:
Hoeveel wafels kun je hier wel niet van gaan bakken?????;)
RYE

RYE zegt:
Dit is egt heftig
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Je kan ze ook bewaren in een trommel.Groetjes Marijke
Magda Muijrers.Valkenberg

Magda Muijrers.Valkenberg zegt:
hallo marijke moet je deze wafels warm eten of kan je ze ook nog bewaren in een blikke trommel,groetjes magda