Recept
« Terug naar recepten
Luikse wafels
PT170M
Luikse wafels
Een heerlijk luikse wafels recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
170 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
schoonmoeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse wafels te bereiden
Bloem,boter half gesmolten en de eidooiers,vanillesuiker en de gist onder elkaar mengen met het stijf geslagen eiwit.Melk toevoegen tot het een dikke massa vormt.Niet zo hard bewerken als bij brood.Het deeg laten staan op een warme plaats tot het begint te rijzen.Doe er dan de suiker aan toevoegen,en weer laten staan tot het gaat rijzen.Dit kan zeer lang duren.Men kan ook grof korrelige suiker gebruiken.U maakt van het deeg rolletjes van 9 centimeter lang en 3 centimeter dik.Bak deze op stand 3 á 4 in het wafelijzer.
agnes zegt: