Klik op de foto om te vergroten.
Ik heb de laatste dagen vaak heel uitgebreid gekookt voor bezoek en daar ik altijd teveel insla, had ik ook restjes genoeg om een lunchschotel te maken (vlees en bijgerechten gingen finaal op). Degenen die mij nu een beetje kennen, weten dat ik van "restjesdagen" houd. Deze keer een lunch dus.
Daarom kan ik je niet de juiste hoeveelheden van ingrediënten geven. Gewoon kijken wat je overhebt en daar iets van fabriceren.
Op de foto zie je in het kleine bakje aan de linkerkant "Boursinsalade" en rechts "krabsalade".
Verder rucolasla met restjes klaargemaakt, hardgekookte eieren, smaak trostomaatjes, pompoentjes gevuld met verse kaas (pot AH-merk), garnering van gele en rode paprika met blokken komkommer.
Recept
« Terug naar recepten
Lunch met Boursin en krab
PT10M
Lunch met Boursin en krab
Een heerlijk lunch met boursin en krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lunch met Boursin en krab te bereiden
BOURSINSALADE:
Alle ingrediënten naar smaak mengen. Verder aan vullen naar eigen smaak.
KRABSALADE:
Krabvlees ontdoen van onzuiverheden, het krabvlees losmaken met een vork en de ingrediënten naar smaak toevoegen. Indien gewenst kun je nog een half eitje fijnprakken en erdoor roeren.
SLA:
De ingrediënten door de rucolasla mengen en de sladressing erdoor roeren.
SLADRESSING:
Wat feta-olie uit de pot met fetablokjes in een kommetje doen, hierin druppeltjes sesamolie en balsamico druppelen (de smaak overheerst snel)
en een druppeltje (of meer) sweet chilisaus.
Giet de dressing over de sla en meng goed.
Het liefst een groot bord voor ieder en naar eigen fantasie garneren.
Alle ingrediënten naar smaak mengen. Verder aan vullen naar eigen smaak.
KRABSALADE:
Krabvlees ontdoen van onzuiverheden, het krabvlees losmaken met een vork en de ingrediënten naar smaak toevoegen. Indien gewenst kun je nog een half eitje fijnprakken en erdoor roeren.
SLA:
De ingrediënten door de rucolasla mengen en de sladressing erdoor roeren.
SLADRESSING:
Wat feta-olie uit de pot met fetablokjes in een kommetje doen, hierin druppeltjes sesamolie en balsamico druppelen (de smaak overheerst snel)
en een druppeltje (of meer) sweet chilisaus.
Giet de dressing over de sla en meng goed.
Het liefst een groot bord voor ieder en naar eigen fantasie garneren.