Recept
« Terug naar recepten
Lycheesoep met geflambeerde mango
PT20M
Lycheesoep met geflambeerde mango
Een heerlijk lycheesoep met geflambeerde mango recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lycheesoep met geflambeerde mango te bereiden
1. Mix de lychees, sap en suiker in de blender tot een glad soepje. Giet eventueel door een zeef.
2. Snij de mango in fijne reepjes. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Verwarm het water met de suiker en roer er de vanille door. Haal de reepjes mango door het suikerwater.
3. Bak de mango en flambeer met wat saké. Serveer met het soepje en kokosijs. Versier met munt.
2. Snij de mango in fijne reepjes. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Verwarm het water met de suiker en roer er de vanille door. Haal de reepjes mango door het suikerwater.
3. Bak de mango en flambeer met wat saké. Serveer met het soepje en kokosijs. Versier met munt.